Fun en Foto's: voor plezier met foto's!

 

Nieuws.

Oktober 2020: De Crea-beurs in september is doorgegaan, met o.a. meer afstand tussen de kramen, ruime gangpaden en bezoekers over 2 tijdsblokken verdeeld. Het voelde veilig om daar te zijn en we hebben het super leuk gehad! Op dit moment hebben we gepland om bij de komende editie (20, 21 en 22 november) weer aanwezig te zijn.

De workshops liggen nog stil, maar het scrappen gaat gewoon door. Onderstaande voorbeelden zijn gemaakt met de Punta Cana en de Melbourne

Mei 2020: Volgens de Corona-richtlijnen zijn alle grote evenementen afgelast tot 1 september 2020, dat houdt in dat de Crea-beurs in de Broodfabriek op 3, 4 en 5 juli a.s. niet doorgaat. De volgende Crea-beurs staat gepland voor 4, 5 en 6 september.

Het uitbrengen van nieuwe materialen gaat gewoon door: er is decor met het thema 'Famillie" uitgekomen en een sjabloon gericht op het maken van dubbele pagina's, de Nairobi. Onderstaand voorbeeld is daarmee gemaakt.
April 2020: op dit moment zijn er nog geen nieuwe data voor de workshops gepland (we blijven allemaal nog even in ons eigen huis scrappen), wel kan ik wat voorbeelden gemaakt met de Cabana-mal, de Cancun, laten zien
20 maart 2020Op dit moment heb ik mijn agenda leeg gemaakt. In het kader van de huidige Corona-situatie vind ik het niet verstandig om thuis workshops te geven. Zodra het weer veilig is om dat wel te doen, zal ik mijn agenda weer vullen en plaatsen.

De Cabana-workshop van 28 maart zal worden verzet, de nieuwe datum wordt in overleg met de deelnemers bepaald. Vanaf 28 maart kun je hier een  voorproefje vinden van de voorbeelden die ik heb gemaakt voor de Cabana.

De Crea-beurs in de Broodfabriek is verplaatst naar 3, 4 en 5 juli a.s.

Het is ontzettend jammer, al die evenementen die worden afgeblazen. Op dit moment is onze veiligheid echter belangrijker. En gelukkig kun je thuis altijd blijven scrappen!


Februari/Maart 2020: op dit moment worden er twee evenementen voorbereid!

Cabana 2020: Op zaterdag 28 maart 2020 organiseren Manon Buijs en ik samen een Cabana dagworkshop. Het zal weer een gezellige en creatieve dag worden, waarbij je aan de slag gaat met de nieuwe materialen van april. Wij zullen verschillende voorbeelden voorbereiden, van eenvoudig tot uitdagend, zodat deze dag voor iedereen geschikt is. Laat je weten als je erbij wilt zijn, dan kunnen we daar rekening mee houden bij het kiezen van de locatie en het bestellen van de materialen.


Crea Weekend BroodfabriekIn het weekend van 3, 4 en 5 april sta ik samen met Manon Buijs op de Creabeurs in de Broodfabriek in Rijswijk (ZH)!We gaan daar onder andere een eenvoudige workshop geven en hebben een voorraad sjablonen bij ons voor de verkoop.Natuurlijk zijn er ook allerlei materialen en voorbeelden te bekijken, en kunnen wij demo's geven of vragen beantwoorden.

Mocht je op zoek zijn naar specifieke materialen, laat dat dan van te voren even weten: dan zorg ik ervoor dat we die bij ons hebben. 

Meer informatie over de beurs vind je op:  https://www.creaweekend.nl/Januari 2020: allereerst wens ik je veel goeds voor dit nieuwe jaar, op allerlei gebieden!

Op scrapgebied is het jaar alweer goed begonnen: de agenda staat weer vol en er zijn verschillende nieuwe sjablonen uitgekomen. Bij agenda kun je zien welke workshops ik precies in januari geef. 

In februari komt er een workshop "Album maken" op de agenda: hierbij maak je zelf een album(kaft) voor 30x30 pagina's. Het album heeft een effen leren kaft en kan gedecoreerd worden zoals jij hem zelf mooi vindt. Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op. Bij voldoende belangstelling gaat de workshop in februari door.

De sjablonen die deze maand zijn uitgekomen zijn een horizontaal A4-sjabloon "Val de Loire" en een 30x30 sjabloon "Zurich". Het onderstaande voorbeeld is gemaakt met de "Zurich".
December 2019: vorige maand is het sjabloon Stockholm uitgekomen, dit sjabloon heeft mooie ovale vormen en is geschikt voor veel verschillende projecten. Zoals een mini-setje of wegdraaiende foto's:November 2019: De workshop met het Neptune sjabloon was een heel creatieve en gezellige dag! Het begon met een uitleg aan de hand van voorbeelden door Manon en mij. Daarna starten de cursisten hun eigen projecten en werd er hard gewerkt tot aan de lunch. Onder het genot van een broodje werd er veel gekletst en gelachen, en daarna ging iedereen nog een paar uur aan de slag. Aan het eind van de dag waren er veel mooie sets om te bewonderen.


September 2019: September was de maand voor Back-to-Scrap na de zomervakantie. Er waren mogelijkheden om te komen scrappen en te komen kijken naar de nieuwe materialen die in die maand zijn uitgekomen. Met het betreffende sjabloon, de Neptune, geef ik op zaterdag 2 november samen met Manon Buijs een dagworkshop. Op deze dag gaan we aan de slag met één van de bladensets die zijn uitgekomen bij dit sjabloon. Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen.

April 2019: De nieuwigheden van deze maand zijn met feestelijke workshops gelanceerd tijdens de Cabana in maart. Het gaat om het foto-sjabloon New York en een decorserie met het thema 'Home Sweet Home'. Bij de decorserie zitten o.a. stempels, sayenettes en speciale dies. Bij het sjabloon zijn speciale paginasets uitgebracht, in nieuwe kleuren.Maart 2019: 23 maart was het dan zover: de Cabana! Met veel dagworkshops door Nederland, België en Frankrijk heen zijn de nieuwe materialen van april gelanceerd. Ook in Scheerwolde gingen de klanten vol enthousiasme aan de slag en zijn er mooie pagina-sets gemaakt. Het nieuwe sjabloon heet New York en bestaat uit 2 foto-mallen. Binnenkort volgen hier voorbeelden, maar als je ze live wil bekijken kom dan eens langs tijdens een scraptafel of open dag.


Februari 2019: Februari was de maand van beginnen met de voorbereiding voor de Cabana van maart en scrappen met de nieuwe mal van januari. Dat is de mal "Boston", een zogenaamde mixte-mal: één sjabloon om foto's mee af te tekenen en één sjabloon dat als hulpmiddel dient voor krijten of inkten om de compositie mee af te maken. Onderstaand een voorbeeld waarin het foto-sjabloon van de Boston gebruikt is.Januari 2019: In december is er een nieuwe mal uitgekomen met ster-vormen erin: Celeste. Leuk voor foto's van de feestdagen (zie het voorbeeld hieronder) of wintersport. Maar ook heel goed te gebruiken voor ander soortige foto's, kom eens bij mij langs om te kijken.

Afgelopen weekend was het 2-jaarlijks congres van Azza, deze keer kwamen alle cursusleidsters bij elkaar in Lille. We hebben veel nieuwe materialen en voorbeelden gezien, veel gelachen, inspiratie opgedaan en geoefend met een aantal van de nieuwe materialen. En ook de datum van de Cabana is bekend (zie agenda). Binnenkort komen er voorbeelden op deze site.
November 2018: Er zijn veel verschillende mallen om mee te werken, en sinds deze maand is er een projectmap bij gekomen. Het onderstaande voorbeeld is gemaakt met de mal uit deze map "Mots".
Oktober 2018: De dag-workshop met de Verlaine-mal was erg leuk: er zijn mooie sets gemaakt en iedereen ging tevreden naar huis. Wil je ook met een pagina-set van de Verlaine aan de slag? Laat het even weten dan plannen we een workshop. Onderstaand voorbeeld is van een set die uit drie pagina's bestaat, zie jij waar de overgangen zitten?
September 2018: Afgelopen zaterdag was het zover: het eerste deel van mijn Open Deur Dagen. Het is gezellig druk geweest en ik heb bestaande en nieuwe materialen en veel voorbeelden daarmee kunnen laten zien. Ook hebben bezoekers geëxperimenteerd met decorsjabloontjes en het nieuwe stempel hulpmiddel. A.s. vrijdagavond 21 september staat mijn deur weer open en kun je tussen 17 en 21 uur komen kijken en uit proberen.Augustus 2018: De vakantie zit er alweer bijna op en in de afgelopen maanden is er o.a. een nieuw sjabloon, Rosace, uitgekomen en is de lavendel-mal weer (tijdelijk) beschikbaar gekomen. Zie de twee voorbeelden hieronder. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Open Deur Dagen in volle gang, zie de agenda voor de juiste data. De tijden worden daar z.s.m. aangevuld.Juni 2018: Op dit moment zijn veel mensen al aan het voorbereiden voor de zomervakantie, op dit moment staan er nog twee workshops op mijn agenda voor die vakantie. Mocht je eind juli of in augustus graag een workshop of scraptafel willen bijwonen, neem dan even contact met mij op. Je kunt bijvoorbeeld een leuke dubbele pagina maken met het sjabloon Eclipse of met de Savannah aan de slag.
April 2018:  In februari en maart ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden van de Cabana. Tijdens dit jaarlijks evenement worden de nieuwe materialen van april feestelijk gelanceerd. Dit jaar is het een mooie mal, met bijpassende pagina's met een nieuwe vorm: rond en bedoeld om te draaien. Samen met collega's Grietje, Manon en Marian heb ik op zaterdag 14 april een workshop met deze materialen gegeven. De workshop was druk bezocht, erg gezellig en heel productief! Onderstaand een voorbeeld met de mal Eclipse op het nieuwe groene albumblad Nenuphar (meer voorbeelden kun je bij mij komen bekijken):
Januari 2018: Naast veel goede wensen begon dit jaar met een nieuwe scrap-mal: de Feerie. Deze bestaat uit twee foto-sjablonen: één met ster vormen en één met druppel vormen. Met die laatste is dit voorbeeld gemaakt.
December 2017: 2017 is bijna voorbij, ik heb met veel nieuwe materialen gewerkt en veel leuke workshops gegeven. Op dit moment ben ik bezig met een project voor komend jaar: de kalender voor 2018. Dit is een doe-het-zelf-pakket waar je alleen eigen foto's aan toe hoeft te voegen, ook voorbeelden van mogelijke pagina-layouts worden bijgeleverd.
Oktober 2017: De Open Deur dagen zijn achter de rug, het waren gezellige en druk bezochte dagen. Waarbij iedereen enthousiast was over het nieuwe sjabloon "Marine" en de bijbehorende envelop-pagina's.
September 2017: In het begin van deze maand heb ik een opleiding gevolgd in België, en heb ik veel geleerd over het nieuwste sjabloon, de bijbehorende pagina's en het nieuwste decorthema. Wil je de materialen komen bekijken? Of de nieuwe stempels uitproberen? Of gewoon eens kijken wat Europees scrappen is? Tijdens de Open Deur 2017 kun je vrijblijvend bij mij thuis komen kijken, aanmelden is niet nodig. Op de volgende tijdstippen is mijn deur aan de Ida Hoeve 26 geopend:

Vrijdag 15 september tussen 10 - 13 uur en tussen 17 - 20 uur

Zaterdag 16 september tussen 13 - 17 uur


Augustus 2017: De vakantie zit er weer op, de "Midden-in-de-vakantie workshop" was een succes en nu is het tijd voor de volgende activiteit: de Open Deur dagen! Tijdens deze dagen in september worden nieuwe producten gelanceerd met leuke acties. Je kunt ze geheel vrijblijvend komen bekijken en uit proberen bij mij thuis. Houdt mijn agenda in de gaten voor de precieze openingstijden.


Juli 2017: In de zomervakantie organiseer ik een "Midden-in-de-vakantie workshop". Tijdens deze uitgebreide scraptafel kun je tussen 10 en 17 uur zo lang scrappen als je zelf wilt. Je kunt aan de slag met een dubbele pagina's (er liggen voorbeelden klaar), maar natuurlijk ook met een enkele pagina of met een project dat je graag af wilt maken. De workshop vind plaats op vrijdag 4 augustus en kost € 5,-- per uur. Als je blijft lunchen betaal je daar € 3,50 voor, koffie en thee zijn inbegrepen.
Juni 2017: In de maanden mei en juni zijn er diverse nieuwe sjablonen uitgekomen, zowel 30x30 ("Objectif", "Evasion" en de projectmap "Souvenir"), 25X25 ("Voillier") als 20X20 ("Nature"). Deze laatste kunnen gebruikt worden in de kleinere albums, waarbij het aantal pagina's zelf te bepalen is en die mbv de Bind it all in elkaar gezet kunnen worden. Hier onder zie je twee voorbeelden die ik met het sjabloon "Nature" heb gemaakt.
Mei 2017: De Cabana's zijn inmiddels achter de rug en het sjabloon dat daar gelanceerd is, is de "Orion". Hieronder staat een voorbeeld: gemaakt met dit sjabloon, een deel van de één van de nieuwe sets die daarbij uitgekomen zijn én een van de nieuwe kleuren albumpagina die uitgekomen zijn "Tilleul".

Mocht je hiermee aan de slag willen, neem dan contact met mij op voor info of een workshop.